Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού Ν.Αιγαίου

Ο Γ. Σπιλάνης παρευρέθηκε τη Τρίτη 19/2 στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού  Ν.Αιγαίου στη Ρόδο με την ιδιότητα του Διευθυντή του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και του ειδικού εμπειρογνώμονα της Περιφέρειας στα θέματα τουριστικού σχεδιασμού.

Εισηγήθηκε το θέμα “Ολοκληρωμένος Τουριστικός Σχεδιασμός στη Περιφέρεια Ν.Αιγαίου” εστιάζοντας στα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας να υλοποιηθεί. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη μιας νέας τουριστικής διακυβέρνησης σε περιφερειακό επίπεδο όπου το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού λειτουργεί ως ομπρέλα με οριζόντιες δράσεις και σε συνεργασία με τους τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς επεξεργάζονται το όραμα, το στρατηγικό σχέδιο και τις δράσεις υλοποίησης.

 

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προχωρά στην ανάλυση της κατάστασης του κάθε προορισμού ξεχωριστά και των δυνατοτήτων ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού που θα επιτρέψουν σε μια βελτίωση της απόδοσης του τουρισμού μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας και τη διαφοροποίηση του παραγόμενου τουριστικού προϊόντος, την επιμήκυνση της περιόδου, τη βελτίωση των ποσοτικών και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της απασχόλησης, την ανάδειξη των παραγωγικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πόρων.  Ταυτόχρονα θα υποστηρίζει τις Δημοτικές Επιτροπές Τουρισμού στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του κάθε νησιού, την ξεχωριστή του ταυτότητα με στόχο τη σύνταξη προγραμμάτων δράσης ανά νησί.

 

Γιάννης Σπιλάνης

Δ/ντης Παρατηρητηρίου βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου

Επ. Καθηγητής Πανεπιστημίου ΑιγαίουNike Air Max 270

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.