Συμμετοχή του Τουριστικού Παρατηρητηρίου Αιγαίου σε συνάντηση των Παρατηρητηρίων στην Μαδρίτη

Ο Διευθυντής του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου, επ. Καθηγητής Γ. Σπιλάνης συμμετείχε στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο 1ο συνέδριο των Παρατηρητηρίων που έχουν ιδρυθεί κάτω από την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), στην έδρα του τελευταίου στη Μαδρίτη. Το συνέδριο που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΠΟΤ κ. Ριφάι, των Διευθυντών των Περιφερειακών Προγραμμάτων για την Ευρώπη, την Ασία, τον Ειρηνικό, για την Αμερική και την Ασία, του Διευθυντή Βιώσιμου Τουρισμού και υπεύθυνου για την ανάπτυξη των Παρατηρητηρίων, εκπροσώπων των άλλων εν ενεργεία παρατηρητηρίων, εκπροσώπων χωρών που επιθυμούν να δημιουργήσουν τα δικά τους Παρατηρητήρια και διεθνών εμπειρογνωμόνων ασχολήθηκε με τη πρόοδο και τις προοπτικές του θεσμού.

IMG_OMT Madrid 121213
Ο Γ. Σπιλάνης παρουσίασε τη μεθοδολογία πάνω στην οποία στηρίζεται το Παρατηρητήριο Αιγαίου, τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα και αφορούν στη συλλογή δευτερογενούς πληροφορίας από φορείς και οργανισμούς και όσες θα ακολουθήσουν στο άμεσο διάστημα με έμφαση τα σεμινάρια κατάρτισης και ευαισθητοποίησης φορέων και επιχειρηματιών που θα ξεκινήσουν με το νέο έτος. Παρουσίασε επίσης τα αποτελέσματα της πρόσφατης συμμετοχής του σε συναντήσεις σε Κύπρο και Ηράκλειο με στόχο να παρουσιάσει εκ μέρους του ΠΟΤ την προσπάθεια για προώθηση της ιδέας του βιώσιμου τουρισμού μέσα από το θεσμό των Παρατηρητηρίων.
Σε κατ’ ιδία συνάντηση με την υπεύθυνη Διευθύντρια για την Ευρώπη κα Garana, συζήτησαν τη σημασία που έχει το Παρατηρητήριο Αιγαίου ως το πρώτο παρατηρητήριο στην Ευρώπη και την δυνατότητα παροχής τεχνογνωσίας σε άλλες περιοχές και κυρίως στη νέα μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου που περιλαμβάνει και το Αιγαίο και όπου το τουρισμός αποτελεί έναν από τους 4 πυλώνες κοινής δράσης.
Με τον Διευθυντή του Βιώσιμου Τουρισμού κ. Glaesser συζήτησε για τα θέματα συντονισμού που προκύπτουν μεταξύ των παρατηρητηρίων, ενώ με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ κ. Cabrini συζήτησαν το ενδεχόμενο οργάνωσης αντίστοιχου συνεδρίου στο Αιγαίο στο τέλος του 2014 ή στην αρχή του 2015.nike sb team classic cream color code 270 Black Gold Shoes Best Price AH8050-007 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.